Universeel+touchscreen+voor+alle+merken+voercomputers
Nieuws

Universeel touchscreen voor alle merken voercomputers

Esveld Putten heeft een nieuwe touchscreen ontwikkeld voor de vervanging van de oude Esveld-v/d Bor voercomputers die nog op het besturingsprogramma DOS werken.

Het innovatieve schermpje kan echter ook op alle andere merken voercomputers geplaatst worden.

De Esveld-v/d Bor computer staat vooral op de middelgrote bedrijven waar de kalveren met een slang of een Milkboy gevoerd worden. Als de bijbehorende pc het begeeft, adviseert Frans Bostelaar van Esveld Putten om over te schakelen op de touchscreen.

Het aanraakschermpje vervangt de pc en wordt in de schakelkast van de voercomputer geplaatst. Bostelaar noemt het nieuwe apparaat Easymix. Achter de touchscreen zit een plc-blok dat de software van het scherm omzet naar een stroomsignaal waarmee de schakelkast wordt aangestuurd.

De touchscreen werkt niet alleen op de voercomputers van Esveld. Andere oude schakelkasten van elk ander merk, kunnen met dit schermpje bediend worden. Volgens Bostelaar is de werking overal hetzelfde. “De verschillen tussen de merken zijn niet groot. In elke oude schakelkast zitten trafo’s en relais die aangestuurd worden door printplaten. In plaats van een pc worden deze elementen in de schakelkast nu aangestuurd door de software van onze touchscreen.”

De basisinvestering van de touchscreen, exclusief montage, bedraagt 2.850 euro exclusief BTW.

In De Kalverhouder die zaterdag 14 oktober 2017 verschijnt staat een reportage over dit nieuwe apparaat.

Foto: Frans Bostelaar met de universele touchscreen.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    15° / 10°
    50 %
  • Maandag
    17° / 6°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    60 %
Meer weer