LTO+positief%2C+oppositie+mist+krimp+veestapel
Nieuws

LTO positief, oppositie mist krimp veestapel

‘Een regeerakkoord dat ons past’, zegt LTO Nederland. ‘Geen inkrimping van veestapel is gemiste kans’, zegt de oppositie.

LTO Nederland laat weten dat boeren en tuinders meer vertrouwen in de toekomst krijgen nu het kabinet in het regeerakkoord ondubbelzinnig erkent dat de agrarische sector onmisbaar is voor het realiseren van zijn ambities. In het regeerakkoord staat dat het nieuwe kabinet meer ziet in technische maatregelen zoals mestverwerking en energieproductie dan in volumebeperkende maatregelen.

Dat het kabinet voor de insteek kiest om via beter landgebruik en goed bodembeheer een belangrijk deel van de klimaatdoelen te realiseren, is een aanpak die ook kan rekenen op steun van LTO Nederland. “Met deze aanpak daag je agrarisch ondernemers uit om via innovatie en aanpassen van de eigen bedrijfsvoering en innovatie in stalsystemen een stevige bijdrage te leveren aan de maatschappelijke doelen. Dat past ons”, zegt voorzitter Marc Calon.

LTO Nederland zie ook kansen nu de overheid aangeeft voorstander te zijn van algemeen verbindend verklaren (avv). Hiermee ontstaat de mogelijkheid om bij boeren en tuinders geld op te halen voor onderzoek en innovatie. “Het kabinet is daar in het regeerakkoord positief over. Dat is een goed signaal.”

Oppositie partijen laten juist weten dat het nieuwe kabinet een kans mist nu het kiest voor technische oplossingen en het ‘benutten van het landbouw potentieel’. Geen inkrimping van de veestapel is volgens Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren een verkeerd signaal. Ook SP en GroenLinks spreken van een gemiste kans om het volume van de veehouderij niet te beperken.

Download hier het regeerakkoord


Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    15° / 10°
    50 %
  • Maandag
    17° / 6°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    60 %
Meer weer