VVK%2Dbijeenkomst+Oost%3A+Beter+financieel+inzicht+in+uw+bedrijf
Nieuws

VVK-bijeenkomst Oost: Beter financieel inzicht in uw bedrijf

Graag nodig ik u uit voor het bijwonen van de vaktechnische bijeenkomst op:

Datum: donderdag 17 november 2016
Aanvang : 20:00 uur
Plaats: Stegeman Dorpsstraat 1 7245 AK Laren (GLD)

Beter financieel inzicht in uw bedrijf

In samenwerking met Rabobank organiseert VVK een bijzonder interessante bijeenkomst om het inzicht in het financieel management van uw bedrijf te vergroten. De onderwerpen die besproken worden tijdens deze studieavond zijn:

1- Een vaste contractprijs, maar geen vast inkomen
Kalverhouders met een contract maken duidelijke afspraken met hun contractgever. Toch kan dit contract verschillende financiële uitwerkingen hebben. Afhankelijk van leegstand, kwaliteit nuka’s, arbeidsinzet, management, afleverbeleid én keuzes van de contractgever, leidt dit contract tot een bepaalde opbrengst. Hoe hoog zijn de contractvergoedingen? En hoe sterk lopen de werkelijke opbrengsten uiteen? Werken met scenario’s geeft daarbij meer inzicht in de weerbaarheid van de eigen onderneming tegen wisselende marktomstandigheden.

2- Het nut van een liquiditeitsbegroting
Kalverhouders zonder contract en kalverhouders met grond hebben een wisselende cashflow. Het voeren van een liquiditeitsbegroting kan uitkomst bieden om meer inzicht te krijgen in het financieel management. Daarnaast is het een steeds meer voorkomend onderdeel van een financieringsverzoek. Rabobank geeft inzicht in hoe een liquiditeitsbegroting opgezet kan worden.

3- Visie van Rabobank op de kalverhouderij en financiering van kalverbedrijven.
Rabobank geeft zijn visie op de rentabiliteit van de sector en de individuele kalverbedrijven en welke consequenties dit heeft voor de financiering van kalverbedrijven.

Namens het VVK-bestuur,

Erik Hag

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Maandag
    19° / 8°
    40 %
  • Dinsdag
    18° / 10°
    20 %
  • Woensdag
    17° / 8°
    10 %
Meer weer