Wijziging+zuivelreglement+kan+helpen+bij+beperken+aantal+koeien
Nieuws

Wijziging zuivelreglement kan helpen bij beperken aantal koeien

De ledenraad van FrieslandCampina heeft dinsdag 15 november 2016 een aanpassing in het melkgeldreglement goedgekeurd. Hierdoor kan de zuivelcoöperatie besluiten om een deel van de aangeboden melk niet te verwerken.

Voorheen was FrieslandCampina verplicht om alle melk van leden af te nemen. In uitzonderlijke omstandigheden kan de coöperatie hiervan nu afzien. Te denken valt aan een plotseling sterk stijgend melkaanbod waardoor een tekort aan verwerkingscapaciteit ontstaat. Maar ook wanneer er sprake is van exportbelemmeringen, dierziektes en extreme weersomstandigheden.

Hoewel de maatregel hiervoor niet expliciet bedoeld is, kan de maatregel ook helpen bij het zoeken naar een oplossing voor het terugdringen van de melkveestapel. Om de maatregel hiervoor in te zetten moet er sprake zijn van een uitzonderlijke situatie waarop ook de ledenraad een akkoord moet geven.

De melkveehouderij en zuivelsector zijn deze week druk in onderhandeling om met een gezamenlijke oplossing te komen voor het terugdringen van het fosfaatoverschot. Minder melkkoeien zal waarschijnlijk één van de maatregelen zijn.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Maandag
    19° / 8°
    40 %
  • Dinsdag
    18° / 10°
    20 %
  • Woensdag
    17° / 8°
    10 %
Meer weer