Lagere+vleesconsumptie%2C+kalfsvlees+stabiel
Nieuws

Lagere vleesconsumptie, kalfsvlees stabiel

De consumptie van vlees in Nederland is sinds 2005 met 6,2 procent gedaald. Kalfsvlees blijft stabiel op 1,3 kg per hoofd van de bevolking.

Het totale verbruik van vlees en vleeswaren per hoofd van de bevolking in Nederland bedroeg in 2005 80,4 kg. Vorig jaar was dit 75,4 kilogram. De daling is vooral de laatste vijf jaar merkbaar met een jaarlijkse terugloop van bijna 1 kg per hoofd van de bevolking. Varkens- en rundvlees zijn de grote verliezers, blijkt uit de analyse van Wageningen UR.

Het verbruik is op dit moment 36,6 kilo varkensvlees, 22,3 kilo pluimveevlees en 13,9 kilo rundvlees. De overige 2,6 kilo betreft een stabiele consumptie van kalfsvlees (1,3 kg), schapenvlees (1,2 kg) en paardenvlees (0,1 kg). Bij deze cijfers gaat het om het verbruik op basis van karkasgewicht, dus vlees inclusief been. Als vuistregel geldt dat daarvan ongeveer de helft uit vlees en vleeswaren bestaat.

Vleesverbruik per hoofd van de bevolking in Nederland, 2005-2015 (kg)

200520102015
Varkensvlees40,239,936,6
Pluimveevlees20,722,522,3
Rundvlees16,415,913,9
Kalfsvlees1,31,31,3
Schapen-, geitenvlees1,11,11,2
Paardenvlees0,60,10,1
Totaal80,480,975,4

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    22° / 11°
    20 %
  • Maandag
    20° / 11°
    45 %
  • Dinsdag
    23° / 11°
    20 %
Meer weer