Tropenrooster+veetransport+van+kracht
Nieuws

Tropenrooster veetransport van kracht

Met de tropische temperaturen voor vandaag en morgen treedt voor het eerst het hitteprotocol in werking voor het transport van dieren.

Een van de maatregelen is het vervroegen of uitstellen van transporten en het vooraf controleren van de route op filevorming. Wanneer de veetransporteur verwacht oponthoud te krijgen, dient hij een andere route te plannen.

Daarnaast moeten transporteurs de beladingsgraad in de gaten houden en minder dieren per vierkante meter transporteren, met name tussen 12.00 en 19.00 uur. Ook vragen de organisaties aan hun achterban om de ventilatie in de vrachtwagens goed te controleren op hun werking. Bij een buitentemperatuur boven de 35 graden Celsius mag er geen veetransport plaatsvinden.

TLN Saveetra en Vee&Logistiek Nederland hebben op 8 juli hun plan gepresenteerd waarin staat hoe transporteurs om dienen te gaan met extreme hitte en kou. Uitgangspunt is om het dierenwelzijn tijdens het transport te verbeteren. De NVWA heeft onlangs laten weten extra controles uit te voeren op veetransporten tijdens hitteperioden.

Ook gaat de NVWA geen exportcertificaten uitschrijven bij buitentemperatuur boven de 35 graden Celsius of hoger is. Vee&Logistiek Nederland en Saveetra hebben de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gevraagd het tropenrooster met uitgebreide keuringstijden te communiceren met de vervoersorganisaties.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Dinsdag
    18° / 10°
    20 %
  • Woensdag
    17° / 8°
    10 %
  • Donderdag
    18° / 8°
    5 %
Meer weer