Veel+belangstelling+voor+regionale+bbq%26rsquo%3Bs+VVK
Nieuws

Veel belangstelling voor regionale bbq’s VVK

De regionale barbecues van Vereniging van Kalverhouders (VVK) trekken veel leden. Donderdagavond 14 juli waren 85 kalverhouders aanwezig bij de regio Zuid op het bedrijf van Rene Peters in Mill.

Naast een uiteenzetting over het belang van een gave kalverhuid door Twan de Bie van de Pali Group konden de aanwezigen het bedrijf van de familie Peters bezoeken. Daarna was het tijd voor de barbecue.

Twan de Bie liet zien dat 12 tot 17 procent van de totale opbrengst van het kalf voor rekening komt van het kalfsvel. Dit percentage is het gemiddelde van de Pali Group waar overwegend rosékalveren worden geslacht. Bij vleeskalveren in de kleur 1-10 ligt het percentage lager omdat de vleesprijs van deze categorie hoger is. Tussen een goed en slecht kalfsvel zit een prijsverschil van 50 euro. Een aanzienlijk groot bedrag dat uitnodigt om met z’n allen de kwaliteit te verhogen, besloot De Bie.

Een week eerder, op 8 juli, heeft de regio Midden zijn barbecue georganiseerd op het demonstratiebedrijf van de firma Van Beek in Barneveld. Hierbij waren 65 kalverhouders aanwezig. Albert Wouters van VanDrie Group gaf uitleg over het verbeteren van de kwaliteit van kalfsvellen. Regio Noord zal zijn barbecue in augustus houden. VVK-leden in deze regio krijgen hiervoor nog een uitnodiging. Ook deze barbecue zal op een praktijkbedrijf georganiseerd worden waarbij Albert Wouters uitleg geeft over het onderwerp ‘een gave kalfshuid’. 

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Maandag
    19° / 8°
    40 %
  • Dinsdag
    18° / 10°
    20 %
  • Woensdag
    17° / 8°
    10 %
Meer weer