Familie+Van+Drie+investeert+in+soepmaker+Struik
Nieuws

Familie Van Drie investeert in soepmaker Struik

De noodlijdende soepmaker Struik krijgt een kapitaalinjectie van de familie Van Drie, meldt het ANP.

Hoeveel geld de familie Van Drie in het familiebedrijf Struik steekt, is niet bekendgemaakt. Evenmin is duidelijk hoe groot het strategische belang is dat tegenover de investering staat. Het Financieel Dagblad meldt dat de geldverstrekking wordt gedaan via de investeringsbv Fratelli.

Door de samenwerking is soepenmaker Struik uit Voorthuizen uit de financiële problemen. De verhouding tussen het vreemd vermogen en het eigen vermogen is met de kapitaalsinjectie genormaliseerd zodat de bank ook weer leningen wil aangaan met de soepenmaker.

Struik was de laatste jaren in de financiële problemen gekomen na een teleurstellende overname van het Duitse Sonnen Basserman in 2012 en een langlopend geschil met een verpakkingsleverancier, dat het familiebedrijf zo'n 13 miljoen euro heeft gekost. 

De soepfabrikant realiseert een jaaromzet van ongeveer 200 miljoen euro, een tiende deel van de omzet van VanDrie Group. Familie Van Drie en Struik gaan ook onderzoeken of er verdere samenwerking tussen hun bedrijven mogelijk is.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Dinsdag
    18° / 10°
    20 %
  • Woensdag
    17° / 9°
    20 %
  • Donderdag
    18° / 6°
    10 %
Meer weer