Kalverbedrijven+moeizaam+verkocht%2C+aanbod+verdrievoudigd
Nieuws

Kalverbedrijven moeizaam verkocht, aanbod verdrievoudigd

Een kalverbedrijf wordt uiterst moeizaam verkocht. Tot die conclusie komt NVM Makelaars.

Gekeken naar de eerste helft van de jaren 2013, 2014 en 2015 staan er steeds ongeveer 25 bedrijven te koop bij makelaars die bij de NVM zijn aangesloten, terwijl er in die perioden maar twee of drie verkocht worden. “Voor de vrijkomende grond wordt in de regel snel een koper gevonden, de bedrijfsgebouwen blijven leeg en raken in verval”, zegt een woordvoerder van NVM.

Vanaf 2008 is het aanbod te koop staande kalverbedrijven verdrievoudigd: van negen bedrijven in de eerste helft van 2008 naar 26 bedrijven in de eerste helft van 2015. De grootste Nederlandse vereniging voor makelaars, taxateurs en vastgoeddeskundigen is zorgelijk over de intensieve veehouderij en de verkoop van onroerend goed. Alleen grote, moderne bedrijven hebben toekomst, geeft een woordvoerder aan.

Door het aanscherpen van wet- en regelgeving ten aanzien van dierenwelzijn en het milieu, in combinatie met de publieke opinie dat alles waar ‘mega’ voor staat verdacht is, bedreigen het voortbestaan van de intensieve veehouderij. “Alleen moderne, kapitaalkrachtige bedrijven zijn in staat om de benodigde investeringen te doen, de kleinere bedrijven worden min of meer gedwongen om de bedrijfsvoering te staken.

Aanbod

Aantal transacties

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    13° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    17° / 6°
    30 %
  • Zondag
    18° / 10°
    20 %
Meer weer