Meeste+sancties+voor+te+jonge+kalveren
Nieuws

Meeste sancties voor te jonge kalveren

SKV heeft over 2014 het vaakst een sanctie opgelegd vanwege het opzetten van te jonge kalveren.

Dat blijkt uit het jaarverslag. In 313 gevallen waren er één of meer kalveren jonger dan veertien dagen op het moment dat de dieren op het kalverbedrijf arriveerden. Het betrof in totaal 422 vleeskalveren, 0,02 procent van het totaal aantal in 2014 opgezette vleeskalveren. In alle gevallen is een sanctie opgelegd.

In 2014 heeft SKV ook zes keer een sanctie opgelegd voor het opzetten van kalveren uit een gebied dat het SKV-bestuur heeft aangewezen als gebied waar een besmettelijke dierziekte heerst. Vanaf 1 oktober 2014 wordt een sanctie van 750 euro per kalf opgelegd wanneer een kalf wordt opgezet dat afkomstig is uit een verboden gebied.

Verder blijkt uit het jaarverslag dat van de 2597 koppels kalveren waarvan SKV in 2014 urine of ander monsters heeft genomen, het daaropvolgend onderzoek in drie gevallen heeft geleid tot een afwijkende uitslag. Het betrof tweemaal de aanwezigheid van AOZ, de metaboliet van furazolidon en eenmaal de aanwezigheid van clenbuterol.

De bevindingen zijn doorgespeeld aan de NVWA die verder onderzoek verricht heeft. De betreffende bedrijven waar de positieve monsters zijn ontdekt hebben geen kwaliteitscertificaat gekregen voor het koppel of hebben hun dieren moeten laten vernietigen.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    13° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    17° / 6°
    30 %
  • Zondag
    18° / 10°
    20 %
Meer weer