Veel+lovende+reacties+tijdens+fietstochten+langs+kalverbedrijven
Nieuws

Veel lovende reacties tijdens fietstochten langs kalverbedrijven

In Twente en de Gelderse Vallei werd afgelopen week een fietstocht gehouden langs boerderijen, waaronder kalverbedrijven. Naast veel deelnemers waren er ook veel lovende reacties.

“Heel veel positieve reacties”, is het eerste wat kalverhouder Erik Hag uit Haaksbergen (Ov) zegt. Er waren duizend deelnemers aan 'Tour de Boer'. De helft veehouder, de andere helft burgers.

Bij Hag was er speciale aandacht voor de opfokstal die de rosékalverhouder in 2016 heeft gebouwd. Daarnaast konden de bezoekers een afmeststal bezoeken en kregen ze uitleg over het voer van kalveren. De route over het bedrijf eindigde in de loods waar een koffiestop was ingericht.

De reacties en vragen van de bezoekers waren erg divers. “Aan burgers ben je aan het uitleggen waar de mest blijft als een kalf zijn behoefte gedaan heeft en van collega’s krijg je te horen dat de kalveren er mooi glanzend bij staan en dat we de zaak goed voor elkaar hebben. Erg mooi”, zegt Hag.

In de gemeente Ede startte woensdag 2 augustus de fietstocht 'Fiets de Boer op' bij kalverhouder Kok in Lunteren. Aan deze tocht deden maar liefst 1.500 fietsers mee, overwegend toeristen die in de buurt op een van de vele campings verblijven. Ook hier waren er veel positieve reacties te horen. Beide fietstochten zijn georganiseerd door de plaatselijke LTO-afdelingen.

Op zaterdag 12 augustus kunnen geïnteresseerden een fietstocht volgen die georganiseerd is door LTO Gelderse Vallei. Voor het jaarlijks evenement 'Kijk achter de staldeur' is een fietsroute uitgezet van ongeveer 15 kilometer door Nijkerk en Zwartebroek. Onderweg worden vier bedrijven bezocht, waaronder een kalverbedrijf.


Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    90 %
  • Zondag
    16° / 9°
    70 %
  • Maandag
    17° / 8°
    70 %
Meer weer