Steun+voor+Brabantse+boeren+goedgekeurd
Nieuws

Steun voor Brabantse boeren goedgekeurd

De provincie Noord-Brabant heeft vrijdagavond goedkeuring verleend aan het steunpakket voor Brabantse veehouders om te verduurzamen. Hiermee komt 75 miljoen euro beschikbaar.

Dit geld komt in een fonds waarop Brabantse veehouders een beroep kunnen doen bij hun investeringen in nieuwe stalsystemen waarmee ze de uitstoot van ammoniak kunnen beperken. Alle rundveestallen, waaronder kalverstallen, die ouder zijn dan twintig jaar moeten in 2022 zijn voorzien van emissiebeperkende maatregelen.

Ook gaat er geld naar het stalderingsloket, dat stalruimte van stoppende veehouders opkoopt en die stalruimte vervolgens weer doorverkoopt aan ondernemers die willen uitbreiden. Verder kunnen veehouders die willen stoppen de advieskosten deels bij de provincie indienen. Tot slot gaat de provincie een collectieve sloopregeling optuigen.

ZLTO heeft eerder al laten weten dat de beschikbaar gestelde financiële middelen een schijntje zijn omdat ze minder dan 10 procent bedragen van de investeringen die de veehouders doen.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Dinsdag
    18° / 10°
    20 %
  • Woensdag
    17° / 9°
    20 %
  • Donderdag
    18° / 6°
    10 %
Meer weer