Peter+Boeve+sr%2C+oprichter+Alpuro%2C+overleden
Nieuws

Peter Boeve sr, oprichter Alpuro, overleden

Maandag 14 augustus 2017 is Alpuro-oprichter Peter Boeve sr. op 91-jarige leeftijd overleden.

Als zoon van de melkboer ging Boeve op jonge leeftijd langs de deur om melk te verkopen. Na zijn diensttijd, waarin hij onder meer werd uitgezonden naar Nederlands-Indië, is hij gaan werken bij veevoerfirma Gardenbroek, het latere Navobi. Daar leerde hij zijn vrouw Beertje kennen.

In 1963 is Boeve in Uddel zijn eigen melkpoederbedrijf gestart: Alpuro, afgeleid van de woorden Als Pure Room. Door de fabriek en de opkomst van gespecialiseerde kalverbedrijven in de omgeving, ontstond er veel werkgelegenheid en welvaart in het hart van de Veluwe.

In de jaren zeventig kocht Boeve zijn eerste slachterij, die van Hedeman in Den Haag. Later, in 1980 richtte hij ESA in Apeldoorn op. In 1990, toen hij 65 jaar werd, is Boeve gestopt bij Alpuro en hebben zijn kinderen het bedrijf voortgezet. Tot aan zijn 73ste is hij als commissaris verbonden gebleven aan het bedrijf.

Boeve wordt in besloten kring begraven. Medewerkers en oud-medewerkers van veevoederbedrijf Alpuro, Alpuro Breeding, ESA en Peter’s Farm wensen de familie Boeve veel kracht en sterkte toe.

Foto: Peter sr en Beertje Boeve bij de onthulling van het bronzen beeld op het grasveld voor de productielocatie in Uddel.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 6°
    50 %
  • Zondag
    16° / 9°
    40 %
  • Maandag
    16° / 8°
    70 %
Meer weer