Discussie+over+brief+gegevens+InfoKalf
Nieuws

Discussie over brief gegevens InfoKalf

LTO heeft vragen gekregen over een brief die veel kalverhouders gisteren, 1 februari, hebben ontvangen van Corilus Veterinary bv.

Het bedrijf roept hierin de kalverhouder op om jaarlijks een bedrag over te maken naar hun organisatie voor inzage van de gegevens die de dierenarts moet doorleiden naar Infokalf.

Als kalverhouder hoeft u hierover geen bijdrage te betalen. In de 1-op-1-overeenkomst die u heeft gesloten met uw dierenarts is afgesproken dat uw dierenarts zorg draagt voor de registratie in InfoKalf, dat is immers de daarvoor aangewezen databank.

Het is juist dat de informatiestroom naar InfoKalf, van de dierenartsen die werken met het programma van Corilus, op dit moment is stopgezet door Corilus. Dierenartsen zijn in de gelegenheid gesteld de gegevens per e-mail te verstrekken, zodat de dierenarts toch zorg kan dragen voor de voor de dierenarts verplichte registratie in InfoKalf.

Vanuit diverse kanten leven er veel vragen rondom de wettelijke verplichting van dierenartsen om de informatie naar Infokalf te leiden in relatie tot de dienstverlening van Corilus. LTO adviseert kalverhouders om de brief van Corilus Veterinary bv ter zijde te leggen.

LTO probeert, samen met de diverse belanghebbenden de komende week hier meer duidelijkheid in te verkrijgen en zullen u hierover informeren. Overigens zijn uw gegevens in InfoKalf goed beschermd. De overheid ziet hier ook op toe.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    13° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    17° / 6°
    20 %
  • Zondag
    18° / 10°
    65 %
Meer weer