Aantal+melkkoeien+neemt+weer+toe
Nieuws

Aantal melkkoeien neemt weer toe

De melkveehouderij voldoet aan de fosfaatreductie door een sterke daling van het aantal koeien in de eerste maanden van 2017. In september is het aantal echter weer toegenomen met 10.000 GVE.

Minister Kamp van Economische Zaken roept de melkveehouderij op om “in haar eigen belang” de behaalde resultaten vast te houden en de omvang van de melkveestapel richting het eind van het jaar niet verder te laten stijgen. Met het minderen van de veestapel is 5,1 miljoen kilogram reductie behaald. Dit moet aan het eind van het jaar 5 miljoen kilogram zijn.

De andere twee maatregelen om de fosfaatproductie in de melkveehouderij te minderen (het voerspoor en de stoppersregeling) voldoen ruimschoots aan de doelstelling. Met het voerspoor is 2,9 miljoen kilogram fosfaatreductie gerealiseerd (1,2 miljoen meer dan begroot) en met de stopperregeling is 1,2 miljoen kilogram fosfaatreductie gerealiseerd.

Omdat ook de fosfaatproductie in de varkenshouderij (verlaging fosforgehalte in voer) en pluimveehouderij (fipronilaffaire) afneemt, komt de jaarproductie van de Nederlandse veehouderij uit op 168,7 miljoen kilogram, mits er geen grote veranderingen optreden na de laatste meting op 1 oktober 2017. Het nationale fosfaatplafond is vastgesteld op 172,9 miljoen kilogram.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Donderdag
    25° / 13°
    70 %
  • Vrijdag
    14° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    18° / 8°
    20 %
Meer weer