Stem+op+het+beste+idee+van+2017%21
Nieuws

Stem op het beste idee van 2017!

Tal van nieuwe ontwikkelingen passeerden in 2017 de revue. Voor De Kalverhouder reden om zijn lezers ‘het beste idee van 2017’ te laten kiezen.

Op het Kalvernet-gedeelte van deze website kunt u stemmen. De genomineerde ideeën zijn:

Maagspoelpomp – Veeservice IDAC
Spoelen kalveren eenvoudiger met handige pomp


Progres - Denkavit
Harszuren in kalvermelk doen wonderen

Kettingvoerbak – Tiny van de Vleuten
Voer blijft luchtig, bak raakt niet verstopt

Easymix – Esveld Putten
Universeel touchscreen voor voercomputers

Joviander – VanDrie Group
Hollands vlees van malse Belg

Hieronder vindt u een uitgebreide beschrijving van de innovaties, inclusief verwijzingen naar eerdere gepubliceerde artikelen in De Kalverhouder over deze innovaties.

Maagspoelpomp
Het spoelen van oplopers is een stuk eenvoudiger met de nieuw ontwikkelende maagspoelpomp. Kalverhouders kunnen zelfstandig en diervriendelijk de maag van een kalf spoelen. Hulp van tweede persoon is met deze maagspoelpomp niet meer nodig. De pomp is ontwikkeld door Veeservice IDAC in samenwerking met kalverhouder Marco van Hamersveld uit Nijkerk. (Voor meer informatie: zie De Kalverhouder april 2017)

Progres
Onderzoek van Denkavit laat zien dat met de toevoeging van harszuren aan melkpoeder de voerconversie daalt met 3,3 procent en de karkasgroei toeneemt met 3 kilogram. De harszuren worden gewonnen uit tallolie (dennenolie). De harsmoleculen veranderen de microflora in de darm. Ze pakken grampositieve bacteriën, zoals Clostridium perfringens aan. Het product wordt onder de naam Progres verkocht en toegepast in de melkpoeders van Denkavit. (Voor meer informatie: zie De Kalverhouder april 2017)

Kettingvoerbak
Samen met zijn dochter Silvia heeft kalverhouder Tiny van de Vleuten een nieuwe ruwvoerbak ontwikkeld. Een gelijkmatige voeropname is het uitgangspunt. Boven in de bak heeft de kalverhouder een ketting hangen die door de bak loopt. Hierdoor raakt de opening onderin de bak niet verstopt. Een andere uitvinding is de zeer schuine wand boven de vreetopening. Het voer bovenin de bak drukt zo niet het voer onderin vast zodat het er altijd makkelijk uitstroomt. (Voor meer informatie: zie De Kalverhouder augustus 2017)

Easymix
Esveld Putten heeft een touchscreen ontwikkeld voor de vervanging van de oude Esveld-v/d Bor voercomputers die nog op het besturingsprogramma DOS werken. De pc’s verdwijnen en de touchscreen neemt de bediening over. Het innovatieve schermpje kan ook op alle andere merken voercomputers geplaatst worden. Het touchscreen blinkt uit in eenvoud en overzicht en kan binnen een dag geïnstalleerd worden. (Voor meer informatie: zie De Kalverhouder oktober 2017)

Joviander
Met de ontwikkeling van Joviander boren VanDrie Group en horecaslager Van der Zee een nieuwe markt aan, namelijk oer-Hollandse jong rundvlees. Voor dit vleessegment maakt de integratie gebruik van luxe kruislingvaarzen die tot maximaal vijftig weken op het kalverbedrijf gehouden worden. De integratie maakt uitsluitend gebruik van vaarskalveren omdat deze dieren meer intramusculair vet ontwikkelen en daardoor meer smaak geven aan het vlees. Met dit vleesconcept voldoet VanDrie Group aan de vraag uit de markt naar jong rundvlees van Hollandse bodem en ontstaat er een duurzame oplossing voor het grote aanbod vleestypische kruislingvaarzen vanuit de melkveehouderij. (Voor meer informatie: zie De Kalverhouder juni 2017)

Op het Kalvernet-gedeelte van deze website kunt u stemmen.


Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Woensdag
    19° / 15°
    60 %
  • Donderdag
    20° / 13°
    50 %
  • Vrijdag
    20° / 11°
    60 %
Meer weer