%26lsquo%3BAanbod+Nederlandse+kalveren+meer+dan+10+procent+toegenomen%26rsquo%3B
Nieuws

‘Aanbod Nederlandse kalveren meer dan 10 procent toegenomen’

Vanaf Kerstmis 2015 tot en met de derde week van januari 2016 zijn er in Nederland bijna 14.000 kalveren meer geboren dan in dezelfde periode een jaar eerder, een stijging van ruim 9 procent.

Dit blijkt uit geboortegegevens van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Het percentage aangeboden kalveren voor de vleeskalverhouderij ligt naar alle waarschijnlijk nog wat hoger, menen marktdeskundigen, wellicht zelfs boven de 10 procent over heel januari. Naast meer stierkalveren worden op verzamelcentra ook relatief meer vaarskalveren gebracht dan in het verleden.

Het toegenomen aanbod vaarskalveren heeft als oorzaak dat de melkveehouderij meer kalveren uitstoot - omdat ze ruim in het aantal koeien zitten - én omdat er minder vaarskalveren worden verkocht naar het buitenland. Tot 21 december was export van kalveren over lange afstanden nog mogelijk. Daarna is dit verboden. In deze periode van het jaar werden in het verleden vaker enkele vrachten jonge kalveren verkocht naar het buitenland.

Het toegenomen aantal kalveren in januari bleek dermate hoog dat integraties en handelaren de dieren niet konden plaatsen.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    13° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    17° / 6°
    30 %
  • Zondag
    18° / 10°
    20 %
Meer weer