Vanaf+1+juni+weer+stalkeuring+mogelijk+bij+export
Nieuws

Vanaf 1 juni weer stalkeuring mogelijk bij export

Vanaf 1 juni 2017 is het weer mogelijk om kalveren te exporteren via een stalkeuring.

Naast kalveren ouder dan twee maanden komen ook fok- en gebruiksrunderen ouder dan twee maanden, varkens (behalve slachtbiggen en -zeugen), schapen en geiten (behalve jonge bokjes) in aanmerking voor een stalkeuring bij export. Tot nu toe was de stalkeuring alleen mogelijk voor pluimvee en paarden (behalve slachtpaarden).

Stalkeuring maakt het mogelijk dat dieren maximaal 24 uur voor transport al gekeurd worden en niet meer tijdens het laden (de zogenoemde klepkeuring). Dit zorgt voor meer flexibiliteit voor dierenartsen van de NVWA, veehouders en transporteurs. Bovendien kan een dierenarts tijdens één bezoek meerdere keuringen uitvoeren en certificaten afgeven. Dit maakt een efficiënte planning mogelijk van NVWA-dierenartsen.

Voorwaarde om deel te nemen aan de stalkeuring is dat dieren individueel gemerkt zijn en het merk moet met een reader of een scanner uit te lezen zijn. Op die manier kan de NVWA controleren of de juiste dieren op transport zijn gegaan.

Verder geldt voor transporten korter dan acht uur dat een geschikt vervoermiddel aanwezig moet zijn, tenzij de wagen met technische gegevens is geregistreerd bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Bij transporten langer dan acht uur moet het goedgekeurde vervoermiddel aanwezig zijn.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Woensdag
    25° / 13°
    20 %
  • Donderdag
    23° / 13°
    50 %
  • Vrijdag
    16° / 12°
    40 %
Meer weer