Nog+83+melkveebedrijven+op+slot
Nieuws

Nog 83 melkveebedrijven op slot

83 melkveebedrijven mogen nog geen kalveren afvoeren vanwege de I&R-affaire.

Van de circa 2.200 initieel geblokkeerde bedrijven zijn nog 41 bedrijven geblokkeerd. Dit betreft met name bedrijven waar de geconstateerde situatie complex is en het extra inspanningen vraagt van de veehouder om de I&R-registratie weer op orde te brengen. Een deel van deze bedrijven wacht op de resultaten van DNA-analyses waarna een besluit wordt genomen over deblokkeren.

Van een groep melkveehouders die niet aan de melkcontrole deelneemt, en zodoende niet bij de inititiële groep van 2.200 melkveehouders zat, zijn nog 42 bedrijven geblokkeerd. Uit administratieve controles blijkt dat die bedrijven runderen houden die melk geven, maar waarbij geen (dood geboren) kalf geregistreerd staat.

Een werkgroep van bedrijfsleven en overheid heeft ondertussen mogelijke verbeteringen in het I&R-systeem voorgesteld. Een groep veehouders en handelaren heeft de opgestelde voorstellen getoetst. De opmerkingen en de suggesties worden nu verwerkt. Vervolgens zal de NVWA de voorstellen beoordelen op handhaafbaarheid, uitvoerbaarheid en fraudebestendigheid.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Maandag
    18° / 5°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    45 %
  • Woensdag
    23° / 11°
    60 %
Meer weer