Kalfvolgsysteem+per+1+januari+echt+van+start
Nieuws

Kalfvolgsysteem per 1 januari echt van start

Nu de kinderziekten uit de scanners, website en app zijn gehaald, kan het Kalfvolgsysteem (KVS) per 1 januari 2018 dan echt van start.

Het KVS zou eigenlijk per 1 maart 2017 operationeel zijn, maar er bleken problemen met zowel de scanners (koppelingsproblemen), website (overbelast op piekmomenten) als de app (vastlopen). Daarom kwamen niet alle kalveren in het systeem en werd er ook nog niet gesanctioneerd. Nu de technische problemen verholpen zijn kan het project echt van start.

Alleen erkende kalverhandelaren mogen kalveren collecteren voor de kalverhouderij. Ondertussen hebben zich 486 veehandelaren aangemeld. Vee&Logistiek Nederland verwacht dat dit aantal boven de vijfhonderd zal stijgen. Er melden zich weer leden aan die hun lidmaatschap opgezegd hadden en er melden zich totaal nieuwe leden aan.

In het kader van de erkenningsregeling voor collecterende handelaren organiseert Vee&Logistiek Nederland van oktober tot aan eind december 2017 workshops. Deze workshops zijn verplicht en gaan over de gezondheid van het kalf en veterinaire aspecten die daarbij komen kijken. Ook vindt er uitleg plaats over de verschillende systemen die handelaren kunnen gebruiken voor het registreren.

Vanaf 1 januari wordt gecontroleerd of handelaren de jonge kalveren in KVS melden en volgen er indien nodig sancties bij onvolkomenheden.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    16° / 9°
    20 %
  • Maandag
    18° / 7°
    20 %
  • Dinsdag
    17° / 9°
    30 %
Meer weer