%26lsquo%3BFraude+als+onderdeel+van+cultuur+onacceptabel%26rsquo%3B
Nieuws

‘Fraude als onderdeel van cultuur onacceptabel’

Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit vindt het onacceptabel dat de fraude met mest in de agrarische sector tot de cultuur lijkt te horen.

Dat schrijft ze in een brief aan de Tweede Kamer: ‘Ik vond de berichtgeving, en dan met name de voorbeelden die werden gegeven van hoe tot fraude wordt overgegaan, verontrustend. Dit geeft een beeld van een sector waarbij fraude onderdeel is van de cultuur. Dat is onacceptabel.’

Het NRC-artikel dat de mestfraude voor het voetlicht bracht, heeft volgens haar geen gevolgen voor de derogatie. Tijdens het debat vandaag in de Tweede Kamer over het zesde actieprogramma van de Nitraatrichtlijn, gaf ze aan dat het ingediende plan om de hoeveelheid fosfaat in Nederland terug te dringen goed is.

Omdat de definitieve goedkeuring van de derogatie pas in het voorjaar van 2018 verwacht wordt, zijn agrariërs zelf verantwoordelijk voor hun handelen met betrekking tot de hoeveelheid mest die ze op het land brengen, stelt Schouten. Per 1 januari 2018 is er officieel geen derogatie meer en geldt de standaardnorm van 170 kg stikstof per hectare uit dierlijke mest.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Maandag
    18° / 5°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    45 %
  • Woensdag
    23° / 11°
    60 %
Meer weer