Voorzitter+expertpanel+SDa+maant+kalversector+tot+actie
Nieuws

Voorzitter expertpanel SDa maant kalversector tot actie

In een column in Boerderij maant Dick Heederik de kalversector tot verdere acties om het antibioticagebruik naar beneden te brengen.

De voorzitter van het expertpanel van de SDa verbaast zich over discussies in de sector over de gehanteerde rekenmethodiek om het antibioticagebruik te duiden, terwijl de echte uitdagingen volgens hem liggen in het terugdringen van het hoge aantal bedrijven in de categorie oranje. “Juist in de kalversector, waar de verschillen tussen bedrijven en dierenartsen groot zijn, ligt de werkelijke uitdaging.”

De komende periode zal met de sector gediscussieerd worden over de uitkomsten van het onderzoek onder kalverhouders en dierenartsen naar de ‘kritische succesfactoren’. De vraag is welke succesfactoren bruikbaar zijn voor de gehele sector zodat het antibioticagebruik verder gaat dalen en welke factoren zorgen voor een hoog antibioticagebruik. Bedrijven met een hoog gebruik zullen worden begeleid in de verwachting dat hun gebruik omlaag gaat. Hetzelfde geldt voor de dierenartsen.

Het expertpanel van de SDa zal de informatie uit het onderzoek naar de kritische succesfactoren gebruiken voor het opstellen van nieuwe benchmarkwaarden. De autoriteit wil begin volgend jaar met nieuwe waarden komen die gaan gelden voor de komende jaren.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    13° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    17° / 6°
    20 %
  • Zondag
    18° / 10°
    65 %
Meer weer