Landbouwregeling+afgeschaft%2C+25+miljoen+voor+NVWA
Nieuws

Landbouwregeling afgeschaft, 25 miljoen voor NVWA

De landbouwregeling wordt volgens plan op 1 januari 2018 afgeschaft. Alle landbouwers vallen vanaf die datum onder het normale BTW-regeling.

Dat staat in de bijlage van de Miljoenennota die minister Dijsselbloem van Financiën vandaag heeft gepresenteerd. De minister gaat er van uit dat de afschaffing van deze regeling de staat jaarlijks 22 miljoen euro oplevert.

Daarnaast maakt de bewindsman bekend dat er incidenteel 25 miljoen euro wordt uitgetrokken om het toezicht door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) te verbeteren. In de Miljoennota wordt verder niet specifiek over de landbouw gesproken.

LTO Nederland vindt het gezien de late behandeling van dit wetsvoorstel in de Tweede en Eerste Kamer noodzakelijk dat de afschaffing van de landbouwregeling met minimaal een jaar wordt uitgesteld. Ondernemers hebben anders onvoldoende voorbereidingstijd, stelt LTO.

De organisatie concludeert verder dat de begroting van Rutte-II een goede basis vormt voor een nieuw kabinet. Voorzitter Marc Calon pleit voor investeringen in onderzoek, kennisontwikkeling en innovatie ten behoeve van de agrarische sector.

Calon: “Boeren en tuinders hebben oplossingen voor een groot aantal maatschappelijke vraagstukken. Daar hoort een ambitieus beleid bij ten aanzien van de klimaatdoelen, een internationale blik en een koers naar een sterk en open Europa.”

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    18° / 13°
    75 %
  • Zaterdag
    20° / 13°
    50 %
  • Zondag
    19° / 12°
    20 %
Meer weer