%26lsquo%3BRuimte+voor+boeren+en+tuinders%26rsquo%3B
Nieuws

‘Ruimte voor boeren en tuinders’

Na de beëdiging van het nieuwe kabinet-Rutte III op Paleis Noordeinde is de eerste werkdag van Carola Schouten begonnen als minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Schouten (ChristenUnie) zegt het bijzonder eervol te vinden om minister van het opnieuw opgerichte departement te zijn. “In die rol kan ik werk maken van voor mij belangrijke idealen: een land waar ruimte is voor boeren en tuinders, waar we ons geen zorgen hoeven te maken over voedsel en waar voor iedereen genoeg groene ruimte is.”

Ze geeft aan trots te zijn op de hardwerkende mannen en vrouwen die voor dag en dauw druk in de weer zijn om het eten te produceren dat op ons bord ligt. Daarbij wil ze de internationale koppositie van de agrarische sector verstevigen, natuur en landbouw nog meer met elkaar verbinden en tegelijkertijd de economische positie van boeren verbeteren.

Schouten (1977) was sinds mei 2011 Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie waar ze zich met name bezighield met financieel-economische aangelegenheden, Europese zaken, sociale zaken, werkgelegenheid en pensioenen en wonen. Eerder was zij medewerkster financiën en sociale zaken van de Tweede Kamerfractie van dezelfde partij. Naast minister is Schouten ook viceminister-president in het kabinet-Rutte III.

Schouten groeide op in in het Brabantse Land van Heusden en Altena waar haar ouders een melkvee- en akkerbouwbedrijf hadden. Na het overlijden van haar vader verhuisde het gezin naar het naburige Giessen. Ze studeerde bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Dinsdag
    18° / 10°
    20 %
  • Woensdag
    17° / 9°
    20 %
  • Donderdag
    18° / 6°
    10 %
Meer weer