Oukro+neemt+zonnedak+in+gebruik
Nieuws

Oukro neemt zonnedak in gebruik

Vandaag heeft kalfsvellenverwerker Oukro zijn zonnedak in gebruik genomen.

Met 1.578 zonnepanelen heeft Oukro één van de grootste dakdragende systemen van Nederland operationeel. De officiële ingebruikname gebeurde door het leggen van het laatste zonnepaneel. Deze handeling was een gezamenlijke activiteit van Mark Sandmann (wethouder in Apeldoorn) Marcel van Leent (directeur Oukro) en Wilfried de Koning (directeur Sun&Wind, leverancier van de zonnepanelen.

Op termijn wil de gemeente Apeldoorn vrijwel energieneutraal zijn. Dit betekent dat binnen de gemeente evenveel duurzame energie wordt opgewekt als aan energie wordt gebruikt. Sandmann: “De transitie van fossiele naar duurzame energie is één van de grootste opgaven waar we voor staan. Niets doen is geen optie. We werken hierin nauw samen met het Apeldoornse bedrijfsleven. Oukro is hier een prachtig voorbeeld van.” Oukro, behorend tot de VanDrie Group, is 's werelds grootste kalfsvellenverwerker.

Van Leent benadrukt dat milieubewust en verantwoord ondernemen een prioriteit is binnen VanDrie Group. “Wij sturen actief op de verbetering van milieuprestaties. De ondersteuning vanuit de gemeente voor onze plannen is fantastisch. We zetten hiermee een grote stap en delen de uitdagende ambitie van de gemeente om uiteindelijk energieneutraal te worden.”

Foto vlnr: Mark Sandmann, Wilfried de Koning, Marcel van Leent

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    24° / 10°
    20 %
  • Maandag
    23° / 13°
    30 %
  • Dinsdag
    19° / 12°
    90 %
Meer weer