Oud%2Dsecretaris+Vron+overleden
Nieuws

Oud-secretaris Vron overleden

Op 21 april is op 89-jarige leeftijd Chris Deuling overleden. Deuling was in de jaren negentig secretaris van de Vereniging Rundvleesproducenten in Oost-Nederland (Vron). Van deze vereniging was hij ook erelid.

Als ambtenaar bij het Landbouw Economisch Instituut had Deuling jarenlang ervaring met boeren. Toen hij met vervroegd pensioen ging, vroegen de bestuursleden van de Vron hem voor het secretariaat. Met zijn weloverwogen en gestructureerde manier van werken, was hij een grote kracht achter het bestaansrecht van de Vron.

Hans Luijerink, oud-voorzitter van de Vron en huidig voorzitter van de VVK, omschrijft hem als de motor van de club. “Hij bracht lijn in onze manier van werken en was bestuurlijk heel sterk. Toen ik net twintig jaar was, en een ervaren voorzitter opvolgde bij de Vron, heb ik veel aan zijn wijsheid en manier van werken gehad. Niet alleen bestuurlijk, maar ook op persoonlijk vlak.”

Deuling was volgens Luijerink graag op de hoogte van alle ontwikkelingen in de wereld van roodvlees- en kalverhouderij. “Twee jaar geleden heb ik hem nog uitgebreid gesproken over het samengaan van Vron met VVK. Hij sprak altijd wijze woorden die je weer aanzette tot denken.”

Deuling is op 28 april begraven in zijn woonplaats Almelo.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Donderdag
    21° / 13°
    70 %
  • Vrijdag
    19° / 13°
    70 %
  • Zaterdag
    20° / 13°
    40 %
Meer weer