Nieuw+kalverrooster+van+Proflex
Nieuws

Nieuw kalverrooster van Proflex

Proflex Betonproducten introduceerde op de LIV in Hardenberg zijn nieuwe kalverrooster met een rubberen toplaag.

Het bijzondere aan het betonnen rooster is dat de balkbreedte gelijk is aan de houten roosters, namelijk 8,2 centimeter. De mestspleten zijn circa 3,3 centimeter breed waardoor de mestdoorlaat circa 25 procent is. De roosters worden geleverd tot een lengte van 3,75 meter.

Ander opvallend punt is dat het rooster aan de onderzijde een cassettemodel heeft. Dit houdt in dat de balken aan de onderkant een verschillende hoogte hebben. Na twee lage balken komt er een hoge balk. Dit bevordert de mestdoorlaat.

Het rubber komt van de firma Easyfix en is indrukbaar. Ook heeft het rubber een ronde vorm waardoor de urine meteen wegstroomt. De kans dat er op het rooster ammoniakvorming optreedt wordt daardoor kleiner. Proflex verwacht daarom dat het rooster een positief effect heeft op de ammoniakemissie. Hoeveel dat is, durft het bedrijf niet aan te geven.

Het rubber wordt met nokken vastgezet op het betonnen rooster. Kalverhouders kunnen zelf kiezen of ze het hele hok of slechts het halve hok bedekken met de rubberen elementen. Uiteraard kunnen de roosters ook geleverd worden zonder het rubber.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    22° / 11°
    20 %
  • Maandag
    20° / 11°
    45 %
  • Dinsdag
    23° / 11°
    20 %
Meer weer