Notering+kalfsvlees+spurt+omhoog
Nieuws

Notering kalfsvlees spurt omhoog

De notering van kalfsvlees spurt omhoog. Deze week komt er 15 cent per kg bij waarmee de notering op 4,75 euro per kg komt. Voor roodbonte en kruislingkalveren ligt de prijs inmiddels boven de 5 euro.

Vanaf 1 september is de notering al met bijna 45 cent gestegen en ligt nu 40 cent boven het niveau van vorig jaar. Reden van sterke opmars is het krappe aanbod van slachtrijpe dieren. Vanaf begin februari tot aan 1 juni zijn er wekelijks meer dan duizend starters geëxporteerd. Die komen dus niet op de Nederlandse slachterijen terecht. Van deze krapte kan nog een maand geprofiteerd worden. Dan is ook de moeilijke oktobermaand achter de rug en kan de markt zich opmaken voor de kerstverkopen. Al met al ziet het er niet slecht uit voor de ontwikkeling van de kalfsvleesprijs.

De jonge rosés profiteren niet van de prijsexplosie bij de vleeskalveren. Komende week blijft de notering op 3,80 euro per kg. Ook de oude rosés blijven op 3,60 euro per kg. Kalverslachterijen maken krappe marges op de oude rosés omdat de vleesprijzen aan de verkoopkant wel dalen. Als het aan hen ligt, was er deze week minimaal 5 cent per kg vanaf gegaan. De grote vraag naar oude rosés vanuit de runderslachterijen geven de kalverhouders echter een stevige stem waardoor de prijs in ieder geval komende week op het huidige niveau blijft.

Kijk voor meer informatie op de Marktberichten

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Woensdag
    19° / 15°
    60 %
  • Donderdag
    20° / 13°
    50 %
  • Vrijdag
    20° / 11°
    60 %
Meer weer