%26lsquo%3BHandelsakkoord+Japan+straalt+uit+naar+China%26rsquo%3B
Nieuws

‘Handelsakkoord Japan straalt uit naar China’

VanDrie Group verwacht dat het handelsakkoord met Japan ook effect zal hebben op andere Aziatische landen, waaronder China.

Henny Swinkels, director corporate affairs bij VanDrie Group : “Het handelsakkoord met Japan spreekt vertrouwen uit. Wij verwachten dat het vertrouwen aanstekelijk werkt en dat andere Aziatische landen op het akkoord zullen inspelen.”

VanDrie Group richt zich daarbij vooral op China. Op dit moment is het voor de kalverintegratie nog niet mogelijk om onze producten af te zetten op de Chinese markt. Het akkoord is een kans om de positie als kalfsvleesleverancier in Azië te versterken, stelt Swinkels.

In 2013 heeft Japan de markt voor Nederlands kalfsvlees geopend. Export werd echter belemmerd door hoge importtarieven. Het principeakkoord dat gisteren werd uitgesproken gaat de belemmering wegnemen. De invoerheffingen zullen stapsgewijs teruggebracht worden van 38,5 naar 9 procent.

Swinkels spreekt zijn grote dank uit aan Eurocommissaris Phil Hogan (Landbouw en Plattelandsontwikkeling) en zijn team. “Zij hebben de belangen van onze sector in de onderhandelingen verdedigd. Dit is noodzakelijk om de afzetkansen van kalfsvlees te vergroten.”

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    22° / 11°
    20 %
  • Maandag
    20° / 11°
    45 %
  • Dinsdag
    23° / 11°
    20 %
Meer weer