Besmet+Nederlands+kalfsvlees+in+VS
Nieuws

Besmet Nederlands kalfsvlees in VS

In de Verenigde Staten is waarschijnlijk een partij besmet Nederlands kalfsvlees aangetroffen, meldt het voedselagentschap USDA.

Het zou gaan om een partij van ongeveer 200 kilogram die is besmet met een toxine producerende E. coli (O103). Volgens Food Safety News gaat het om kalveren die op 8 en 9 maart 2017 zijn geslacht bij Ekro en die op 9 en 13 maart zijn verwerkt.

De kalfsvleesproducten zijn geleverd aan een Amerikaanse distributeur die het kalfsvlees verder verdeeld heeft naar restaurants en supermarkten in Florida en Massachusetts. Consumenten die het product hebben gekocht wordt aangeraden het vlees niet te consumeren en terug te brengen naar de winkel waar het is gekocht.

Nederlandse kalfsvlees mag sinds september 2016 weer naar de Verenigde Staten worden geëxporteerd. Volgens Food Safety News overspoelt het kalfsvlees momenteel de Amerikaanse markt. Het Nederlandse kalfsvlees is goedkoper dan het eigen geproduceerde kalfsvlees.

De import van Nederlands kalfsvlees naar de VS zou dit jaar op kunnen lopen naar 11 miljoen kilogram, gelijk aan bijna de helft van de Amerikaanse productie van ongeveer 24 miljoen kg, meldt Food Safty News. De ontdekking zal waarschijnlijk de discussie omtrent de invoertarieven weer doen oplaaien.

In april werd in Amerikaans geproduceerd varkens-, rund- en kalfsvlees ook al een E. coli aangetroffen (O111). Toen betrof het bijna 3 ton vlees.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Donderdag
    19° / 7°
    10 %
  • Vrijdag
    20° / 8°
    10 %
  • Zaterdag
    22° / 10°
    10 %
Meer weer