Wakker+Dier+krijgt+nul+op+rekest
Nieuws

Wakker Dier krijgt nul op rekest

Minister Schouten gaat geen verplichte maatregelen treffen voor het welzijn van kalveren, wel komt ze binnenkort met ambitieuze en concrete doelstellingen voor de kalversector.

Dat schrijft de minister in een brief aan Wakker Dier. De belangenorganisatie had de minister gevraagd maatregelen te nemen om luchtproblemen bij kalveren aan te pakken, welzijnsvloeren verplicht te stellen en ‘het gesleep van kalfjes door Europa’ te verbieden.

Schouten geeft aan dat haar beleid gericht is op het verantwoord houden van dieren en dat ze onder andere met een subsidieregeling de aanschaf van welzijnsvriendelijke vloeren bevordert. 145 kalverhouders hebben hieraan deel genomen. In september 2019 gaat de regeling opnieuw open.

Daarnaast komt ze deze maand met een sectorplan. Ze heeft vertegenwoordigers uit de kalverhouderij gevraagd ambitieuze en concrete doelstellingen te formuleren op de thema’s dierenwelzijn, diergezondheid, antibioticumgebruik, stalsystemen en transport. Het plan moet uitvoering geven aan de transitie naar kringlooplandbouw in het kader van de LNV-visie Waardevol en verbonden.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer