Stikstofclaim+eist+intrekken+Brabantse+staleisen
Nieuws

Stikstofclaim eist intrekken Brabantse staleisen

Stichting Stikstofclaim wil dat de provincie Noord-Brabant onmiddellijk de maatregelen intrekt om vóór 2024 rundveestallen aan te passen.

Om aan de eisen van de provincie te voldoen, moeten veehouders vóór 1 april een vergunbare aanvraag indienen voor aanpassing van de stallen vóór 1 januari 2024.

Voor het aanvragen van een vergunning moeten veehouders kiezen uit een emissiearm stalsysteem dat is opgenomen in bijlage l van de Regeling ammoniak en veehouderij (Rav). Uit recente uitspraken van de Raad van State blijkt echter dat de emissie uit deze stallen niet met de vereiste zekerheid vastgesteld kan worden. Daarom moet volgens de Raad van State een passende beoordeling worden uitgevoerd.

Omdat op dit moment onbekend is hoe een passende beoordeling eruit moet zien en hoe deze getoetst moet worden, wil Stikstofclaim dat de gedeputeerde van Noord Brabant binnen twee weken overgaat tot het intrekken van de Omgevingsverordening voor de categorie rundvee dan wel het opschorten van de deadline van 1 januari 2024.

Volgens Stikstofclaim leert de praktijk dat het lange tijd duurt voordat een vergunning wordt verleend en dat tegen vergunningen voor veehouderijen veel wordt geprocedeerd. Het kan erg lang duren voordat een veehouder de benodigde vergunningen onherroepelijk heeft verkregen. Het is daardoor onmogelijke om aan de eisen van de provincie te voldoen.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 2°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer