Ros%3F+stagneert+waar+blank+doorstijgt
Nieuws

Ros? stagneert waar blank doorstijgt

Oplopende coronabesmettingen in Nederland en België, maar Denemarken, maken inkopers van met name rosévlees afwachtend. Frankrijk en Italië hebben het virus goed onder controle waardoor de afzet van blank goed doorloopt.

De goede vraag in de twee laatstgenoemde landen in combinatie met het aanhoudend lage aanbod in Nederland, laat het blank kalfsvlees stijgen naar een niveau van 5,60 en 5,65 euro per kg. Zolang er geen verdere maatregelen komen in de voornaamste afzetlanden zijn slachterijen gunstig gezind wat betreft het prijsniveau van blank. Wel zijn er zorgen over de hoge prijzen van nuka's en vooral voer waardoor de prijs ook komend voorjaar zeker op dit niveau moet blijven om aan een koppel kalveren geld te kunnen verdienen.

De markt voor rosékalfsvlees staat er minder florissant op. Hoewel de afzet naar Duitsland nog goed doorloopt (ondanks een flinke stijging van het aantal besmettingen), zijn de thuismarkten Nederland en België - maar ook Denemarken - terughoudend met de afname van rosévlees, met name van jong rosé. Ook inkopers uit andere landen wachten af. Waar normaal gesproken de vraag hard stijgt in deze tijd van het jaar, is de markt nu tam. Het lage aanbod (en schuiven met koppels vanwege TVL) houdt de huidige prijs in de benen. Komende week blijft de prijs van jong rosé gelijk op 4,20 tot 4,25 euro per kg.

Oud rosé blijft ook op een niveau van 3,95 tot 4,00 euro waarbij het merendeel die 4 euro betaald. Gezien de hoge prijzen van rundvlees, zou de afzet van oud rosé de komende weken nog een positieve impuls kunnen krijgen. Ook starters blijven op een gelijk niveau van 330 tot 335 euro per stuk.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer