Prijzen+stijgen+door%2C+oktober+pas+op+plaats
Nieuws

Prijzen stijgen door, oktober pas op plaats

Alle categorieën kalfsvlees laten nog een plus zien. Maar na deze week lijken de prijzen te stabiliseren.

Met de oktobermaand in het vooruitzicht worden slachterijen voorzichter met het inkopen van koppels. In oktober begint het wildseizoen en dat betekent dat de menukaarten in restaurants worden aangepast. Hoewel het wildseizoen niet bijzonder verstorend hoeft te werken, wordt dit moment door inkopers van rund- en kalfsvlees aangegrepen om de prijzen te drukken. Ook meer aanbod door weidevee voeren ze op als argument waarom prijzen niet omhoog kunnen.

Kalverslachterijen laten zich echter niet opjagen. Door niet te veel aantallen te slachten houden ze de prijs op niveau. Deze week komt er bij het blanke kalfsvlees zelfs nog 5 cent per kg bij. Prijzen liggen tussen de 5,15 en 5,20 euro. Voor oktober worden stabiele prijzen verwacht. In november slaan slachterijen weer de weg naar boven in. Dat dit perspectief nu al duidelijk is, komt door het aanbod. Er zit momenteel geen druk op de aantallen te slachten koppels en deze druk is in november zelfs lager. Voldoende perspectief dus voor verdere prijsverhogingen.

Kijkend naar de jonge rosés dan levert een krap aanbod komende week ook een stijging op. Prijzen die betaald worden liggen tussen de 4,05 en 4,10 euro per kg. Oud rosé loopt zeker niet slecht maar vanwege doorgeschoven koppels en kalverhouders die de huidige prijs willen verzilveren, is er voldoende aanbod. Prijzen fluctueren komende week tussen de 3,75 en 3,85 euro per kg. Starters zijn deze week gemiddeld 7 euro per stuk goedkoper geworden. Voor Nederlandse starters worden prijzen betaald van 337 tot 350 euro per stuk af stal.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Woensdag
    10° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer