Obligaties+voor+nieuwe+locatie+veemarkt+Leeuwarden
Nieuws

Obligaties voor nieuwe locatie veemarkt Leeuwarden

Voor de realisatie van de nieuwe locatie heeft stichting Veehandelscentrum Noord-Nederland tot nu toe 1,4 miljoen euro opgehaald via obligaties. Ruim meer dan de beoogde 1 miljoen euro.

Het pand aan de Siriusweg 6 op industrieterrein de Hemrik in Leeuwarden kost de stichting inclusief verbouwingen en aanpassingen 3,5 miljoen euro. Onder voorbehoud van vergunningen en financiering is ook een voorlopig koopcontract getekend. Naast de uitgifte van obligaties zal de bank en de gemeente Leeuwaren een lening verschaffen.

De obligaties zijn beschikbaar voor de veehandel, veehouderijbedrijven en andere aanverwante belangstellenden. Een obligatie heeft een waarde van 2.500 euro en de houder krijgt een rentevergoeding van 4 procent. Het huidige pand bij de WTC-hallen wordt door Stichting Veehandelscentrum Noord-Nederland gehuurd. Als de nieuwe locatie in gebruik wordt genomen komt de huurprijs van 250.000 euro per jaar te vervallen.

De nieuwe locatie geeft ruimte voor het uitbreiden van de activiteiten door meer handelsdagen en wijziging regelgeving waardoor er weiderunderen en importvee verhandeld kan worden. De stichting wil de financiering voor 1 april rond krijgen. Op deze dag wordt de definitieve aankoop ondertekend.

Op de locatie in Leeuwarden worden jaarlijks 20.000 jonge kalveren verhandeld.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer