Met+huidige+prijzen+het+jaar+uit
Nieuws

Met huidige prijzen het jaar uit

Slachterijen koersen op minimaal vasthouden van het huidige prijsniveau voor de laatste maand van het jaar. De blanke kalveren stijgen deze week nog iets verder door naar een niveau van 5,60 tot 5,70 euro per kg. Hoewel in andere jaren in de eerste week van december de top bereikt wordt, verwachten verkopers van kalfsvlees dat er in december wellicht nog iets bij kan komen, maar veel zal het niet meer zijn. Slachterijen werken toe naar een rondeduur van 24 tot 26 waarmee ze het jaar uit gaan. Dit biedt perspectief op het vasthouden van dit prijsniveau in de eerste maand van het nieuwe jaar.

Bij de jonge rosés worden de prijsverschillen tussen slachterijen groter. Slachterijen waarbij de nadruk ligt op blanke kalveren hebben minder jonge rosés nodig. Andere slachterijen kunnen het aanbod jong juist goed plaatsen. Uitbetaalprijzen liggen komende week tussen de 4,20 en 4,28 euro per kg.

Oud rosé stijgt komende week naar een niveau van 4,00 tot maximaal 4,10. Enerzijds beweegt de rosémarkt mee met de goede afzet van rundvlees, anderzijds nodigt een prijsverhoging uit om jonge rosés wat langer te laten staan zodat het aanbod gespreid wordt. Starters neigen ook naar een hogere prijs. Het aanbod is niet groot.

De jonge kalveren zijn deze week goedkoper geworden. Integraties proberen de prijzen naar beneden te krijgen om de hoge kostprijzen richting het tweede kwartaal te drukken (wanneer deze kalveren slachtrijp zijn). De kostprijs koerst in dit kwartaal namelijk af op 5,30 tot 5,50 euro per kg voor blanke kalveren, 4,00 euro voor jong rosé en 3,75 voor oud rosé.

Het is de vraag of dat de opbrengstprijzen dan op dit hoge niveau liggen. Aangezien het voer duur blijft, moeten de nuka's goedkoper worden om de prijsrisico's te minimaliseren.

Foto: www.kalfsvlees.nl

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer