Meer+winst+voor+Agrifirm
Nieuws

Meer winst voor Agrifirm

Agrifirm heeft over 2018 een netto resultaat geboekt van 44 miljoen euro, 6 miljoen meer dan in 2017. Van de winst wordt 28 miljoen euro uitgekeerd aan de leden.

De coöperatie keert meer winst uit aan leden dan er op de thuismarkt aan winst gerealiseerd wordt. Hiervoor introduceerde Agrifirm vorig jaar het kengetal de Coop+factor. Deze factor geeft de verhouding aan tussen het totaal van de ledenuitkeringen en de nettowinst. Voor 2018 is de factor 1,4. Dat betekent dat de coöperatie 40 procent meer uitkeert aan leden, dan er aan winst gemaakt wordt op de Nederlandse markt.

Agrifirm is tevreden met het resultaat gezien de druk op de rundvee- en varkenshouderij in Nederland, de wereldwijde handelsoorlog en de problematieken met varkenspest in delen van Europa en China. Het bedrijf groeide wereldwijd met acquisities en nieuwe joint ventures. Met de overname van Bacutil in 2017 wist Agrifirm in Polen een nagenoeg landelijke dekking te realiseren. De autonome groei van de afzet in Polen was in 2018 met 32 procent spectaculair.

Tevens sloot Agrifirm een strategische overeenkomst met Protix, producent van insecten die als ingrediënt in veevoer gaan dienen. Het is volgens de coöperatie een belangrijke stap in het nemen van verantwoordelijkheid voor een duurzame voedselproductieketen.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer