Lichte+druk+aan+afzetkant+heeft+geen+invloed+op+prijs
Nieuws

Lichte druk aan afzetkant heeft geen invloed op prijs

Ondanks wat druk aan de afzetkant blijven de uitbetaalprijzen voor blank en rosé overeind.

Er is ruim voldoende aanbod van blanke kalveren. Daar tegenover staat een licht afnemende vraag van blank kalfsvlees richting de zomer. Sommige onderdelen van het kalf vinden daarom hun weg naar afnemers en markten die normaal gesproken rosékalfsvlees afnemen. Integraties en slachterijen willen de prijs van blank kalfsvlees op dit niveau houden. De kostprijs is immers hoog en de marge die overblijft laag. Een prijsdaling is niet gewenst.

Met de marges op het rosékalfsvlees is het beter gesteld. Slachterijen hebben winsten kunnen maken. Dat er wat druk zit op de prijs aan de afzetkant van rosékalfsvlees leidt daarom nog niet tot lagere uitbetalingen op het boerenerf: slachterijen nemen op dit moment liever genoegen met lagere marges dan de prijs naar beneden bij te stellen. Rosékalveren die komende week geleverd worden brengen tussen de 5,00 euro en 5,10 per kg op.

Starters worden wel ruim 10 euro per stuk duurder. Prijzen liggen tussen de 340 en 350 euro per stuk. Zowel het voer als de nuka's zijn vanaf februari flink duurder geworden. Dit vertaalt zich door in de prijs voor starters. De jonge kalveren zijn deze week over de hele linie 5 euro per stuk duurder geworden.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer