Lancering+boerderijeducatie+Leren+bij+de+Boer
Nieuws

Lancering boerderijeducatie Leren bij de Boer

Het nieuwe platform voor boerderijeducatie in de Gelderse Vallei is vandaag officieel gelanceerd.

In het bijzijn van de burgemeester van Barneveld Asje van Dijk, de Edense wethouder Peter de Pater en kok Huub Oudshoorn werd er een ontbijt georganiseerd voor schoolkinderen op verschillende boerderijen.

Tijdens het ontbijt bij de familie Bouw leerde kok Huub Oudshoorn de kinderen van groep 7/8 van de Beatrixschool in Veenendaal alles over het ei. Het doel van de boerderijeducatie is om kinderen te laten zien, beleven en leren waar voedsel vandaan komt.

Het ontbijt wordt mogelijk gemaakt door verschillende ondernemers uit de regio. Naast de familie Bouw stelden ook geitenhoudster Gerina van den Brink in Lunteren haar boerderij open voor schoolkinderen. Om de lancering van Leren bij de Boer extra onder de aandacht te brengen verzorgt melkveehoudster Janet van Ginkel in Renswoude op 11 oktober een boerderijles en geven de educatieboerinnen Liane van Steeg en Jannie Bos de komende maanden masterclasses op de boerderij en op basisscholen.

Leren bij de Boer is een initiatief van LTO Gelderse Vallei en Promotie Veehouderij Barneveld.

Foto: Kinderen van groep 7/8 van de Beatrixschool in Veenendaal leren alles over het ei van kok Huub Oudshoorn. Burgemeester Asje van Dijk van de gemeente Barneveld kijkt toe.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer