Hoge+opkomst+in+Noord+bij+presentatie+toekomstvisie
Nieuws

Hoge opkomst in Noord bij presentatie toekomstvisie

Met ruim zestig kalverhouders was er in de regio Noord veel animo onder VVK-leden om de toekomstvisie over de kalverhouderij te bespreken. De avond - inclusief barbecue - was donderdag 23 september de eerste in een reeks van vier. De loods van de kalverhouderij van familie Herder deed dienst als vergaderruimte. Komende week wordt in de andere regio's de toekomstvisie gepresenteerd.

De bijeenkomsten volgen op de huiskamergesprekken die VVK in juli heeft georganiseerd. In de vier regio's hebben daarbij 160 kalverhouders hun input gegeven voor het schrijven van de toekomstvisie.

De reacties zijn overwegend positief en input van kritische meedenkers wordt verwerkt. De meeste discussies gaan over een goede opkoopregeling om het aantal kalverplaatsen terug te brengen en het wel of niet introduceren van dierrechten. Ook de ontwikkeling van emissiearme stalsystem kwam ter sprake. VVK gaat de visie verder bespreken met ketenpartijen om te komen tot een concreet boerenplan.

Overige bijeenkomsten:

Dinsdag 28 septemberZuidDonkhoeve, Polsdonken 2A, Oirschot
Woensdag 29 septemberMiddenBeekzicht, Scherpenzeelseweg 45, Barneveld
Donderdag 30 septemberOostFam. Jannink, Slaghekkenweg 14B, Bentelo

Alle regiobijeenkomsten beginnen om 19.30 uur en zijn alleen toegankelijk voor praktiserende kalverhouders. Meld je aan via info@dekalverhouder.nl en geef aan naar welke bijeenkomst je wilt komen. Niet-leden betalen bij aanmelding 20 euro per persoon (per direct lid worden, kan natuurlijk ook).

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer