Gevolgen+van+onderuithalen+PAS
Nieuws

Gevolgen van onderuithalen PAS

De uitspraak van de Raad van State inzake het PAS van afgelopen woensdag betekent dat het PAS niet meer gebruikt mag worden voor het afgeven van milieuvergunningen op grond van de Wet Natuurbescherming.

Het PAS werd gebruikt om te beoordelen of zo’n vergunning verleend kon worden ja of nee. Na de uitspraak van de Raad van State moet de regering een ander toetsingskader in het leven roepen om te beoordelen of milieuvergunningen op een bepaalde locatie toegestaan mogen worden.

De uitspraak van de Raad van State heeft geen invloed op verleende vergunningen. Die blijven van kracht. De ongeveer tweehonderd vergunningen waartegen een beroep is ingesteld worden komende maand beoordeeld, evenals de vergunningen waartegen bezwarenprocedures lopen. Er is weinig kans dat deze vergunningen verleend zullen worden. Lopende vergunningaanvragen worden aangehouden tot de overheid meer duidelijkheid geeft over het nieuwe toetsingskader.

Veehouders die een melding hebben gedaan op grond van de PAS zijn alsnog vergunningplichtig. Ze kunnen geen rechten ontlenen aan de melding die ze gedaan hebben. Veehouders met uitbreidingsplannen kunnen deze het beste gewoon doorzetten. Wanneer er meer duidelijkheid ontstaat, kan daar op dat moment rekening gehouden worden. Doorontwikkelen voorkomt dat er tijd verloren gaat.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Woensdag
    10° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer