FvD+wil+af+van+strenge+eisen+Brabantse+veehouderij
Nieuws

FvD wil af van strenge eisen Brabantse veehouderij

Forum voor Democratie (FvD) wil uitstel van het besluit uit 2017 waarmee de provincie Noord-Brabant veehouders heeft opgezadeld met verscherpte regelgeving.

De partij dient hiervoor een motie in die op 14 juni 2019 aan de orde komt tijdens de vergadering van Provinciale Staten in Noord-Brabant. Veehouders moeten de tijd krijgen om hun stallen te moderniseren, stelt Statenlid Joris van den Oetelaar (FvD). Door het besluit van de provincie worden veel boeren genoodzaakt om te stoppen. "Er moet iets gebeuren om de uitstoot te verminderen, maar dat gaat nu te snel."

ZLTO, LLTB, natuur-en milieuorganisaties en de provincies Noord-Brabant en Limburg waren in 2009 overeengekomen dat bestaande rundveestallen in 2028 de helft minder ammoniak mochten uitstoten. In 2017 heeft de provincie Noord-Brabant het convenant eenzijdig opgezegd en strengere eisen gesteld. Brabantse rundvee- en kalverhouders moeten nu in 2022 de helft van de ammoniak verminderen in stallen ouder dan 20 jaar. In 2028 moet dat 85 procent zijn.

FvD vindt dat Brabantse boeren toekomstperspectief moeten hebben en eerlijk moeten kunnen concurreren met collega's in de rest van het land.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer