Fuite+en+Cargill+stappen+samen+in+premixen
Nieuws

Fuite en Cargill stappen samen in premixen

Cargill en Fuite Groep gaan gezamenlijk een nieuwe fabriek exploiteren voor de productie van premixen onder de naam Solprovit.

Aanleiding voor de strategische samenwerking is de erfpacht van de productielocatie van Cargill in Rotterdam. De gemeente verlengt de erfpacht niet waardoor de productie van Provimi-producten eind 2024 stopt. Omdat Cargill op zoek is naar een nieuwe locatie en Fuite al langer met het plan loopt om zelf premixen te maken, zijn beide tot een samenwerking gekomen.

De nieuwe fabriek die Fuite bouwt komt in het Overijsselse Hasselt te staan. De bouw, inrichting en exploitatie gebeuren in samenwerking met Cargill. De nieuwe fabriek richt zich op de productie van premixen, concentraten en jongdiervoeders. Het volledige productportfolio van Provimi zal vanuit deze productielocatie geleverd worden. Doel is om eind 2023 de fabriek operationeel te hebben.

Door zelf premixen te maken kan Fuite volgens een woordvoerder de kwaliteit verder verhogen en is het bedrijf meer flexibel om de samenstelling af te stemmen op bepaalde diercategorieën.

Met Solprovit heeft Fuite Groep drie productielocaties in de regio. Op de hoofdlocatie in Genemuiden maakt het bedrijf mengvoeders. In het naburige Kampen staat de productielocatie van Liprovit, waar vloeibare voeders gemaakt worden.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer