Fors+lagere+prijzen+voor+nuka%26%23039%3Bs
Nieuws

Fors lagere prijzen voor nuka's

Op de kalvermarkten van Purmerend en Leeuwarden zijn de prijzen voor kalveren met 15 tot 20 euro per stuk gedaald.

De fors lagere prijzen zijn een gevolg van de slechte afzet van kalfsvlees. Slachterijen draaien niet op volle capaciteit en dat betekent dat er koppels blijven staan en er minder jonge kalveren nodig zijn.

Kalveren zwaarder dan 47 kg gingen met 20 euro onderuit. De categorie 43-47 werd 15 euro per stuk goedkoper. Vooral de houders van jong rosé ondervinden de gevolgen van de slechte afzet van kalfsvlees. Wanneer de dieren niet weggaan voordat ze acht maanden zijn, stromen de kalveren door naar oud rosé. Er zal daarom de komende maanden een verschuiving plaatsvinden in het aanbod van rosévlees.

Kalvermarkten blijven uitgesloten van de aangescherpte coronamaatregelen, zo heeft de Rijksoverheid bekend gemaakt. Markten vormen een essentieel onderdeel van de voedselketen. Gemeenten en marktmeesters dienen er wel op toe te zien dat marktbezoekers 1,5 meter afstand kunnen houden. Werken deze maatregelen niet, dan heeft de voorzitter van de veiligheidsregio alsnog de mogelijkheid om tot sluiting over te gaan.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer