Extra+controles+NVWA+op+vervoer+vee
Nieuws

Extra controles NVWA op vervoer vee

Vanwege de verwachte hoge temperaturen treedt vanaf maandag 22 juli tot en met zondag 28 juli 2019 het Nationaal plan voor veetransport bij extreme temperaturen weer in werking. De NVWA voert extra vervoerscontroles uit.

In het Nationaal plan voor veetransport bij extreme temperaturen staat dat dieren niet mogen worden vervoerd bij temperaturen boven de 35 graden. Deze norm in het Nationaal plan voor veetransport bij extreme temperaturen geldt bij aanvang en onderweg en is dus niet afhankelijk van de temperatuur bij het KNMI in de Bilt. Bedrijven moeten hier tijdens warme dagen dus extra aandacht voor hebben bij het plannen van veetransporten.

Voor langeafstandstransporten langer dan acht uur is de wettelijke norm 30 graden in de wagen met een uitloop van plusminus 5 graden. Dat betekent dat bij langdurig transport de norm van 35 graden in het vervoersmiddel geldt. Bij overige transporten kijken inspecteurs naar de omstandigheden van de dieren. Bij alle transporten geldt dat er handhavend wordt opgetreden als het welzijn van de dieren aangetast wordt. Het welzijn van dieren kan ook bij temperaturen onder de 35 graden in het geding zijn, daarom voert de NVWA extra controles uit als het warmer dan 27 graden is.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer