E%3Fn+op+vijf+kalverhouders+heeft+opvolger
Nieuws

E?n op vijf kalverhouders heeft opvolger

Eén op de vijf kalverhouders heeft op dit moment een opvolger voor het bedrijf. Ook één op vijf kalverhouder heeft definitief geen opvolger en zal het bedrijf op termijn in de verkoop doen.

Dat blijkt uit een enquête op deze website.

Ruim de helft van de respondenten geeft aan dat het nog niet bekend is of een bedrijfsopvolger zich aandient of dat bedrijfsopvolging nog niet aan de orde is vanwege de jonge leeftijd van de ondernemer.

Vorig jaar maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekend dat ruim de helft (59 procent) van de Nederlandse boerderijen met een bedrijfshoofd van 55 jaar of ouder geen bedrijfsopvolger heeft. Vooral bij kleine en zeer kleine bedrijven is er volgens het CBS vaak geen opvolger beschikbaar. Hoe groter het bedrijf, hoe groter de kans dat er een bedrijfsopvolger is.

Uit datzelfde onderzoek blijkt dat op bedrijven met een bedrijfshoofd van 55 jaar of ouder, het aantal bedrijfsopvolgers tussen 2012 en 2020 is afgenomen. Op grote bedrijven daalde dit van 71 naar 70 procent en op middelgrote bedrijven van 56 naar 49 procent.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer