Documentaire+over+verwevenheid+goede+doelen%2C+media+en+overheid
Nieuws

Documentaire over verwevenheid goede doelen, media en overheid

Met 'Het goede doel heiligt de middelen' heeft Marijn Poels een documentaire gemaakt die de verwevenheid blootlegt tussen goede doelen, media en overheid. Dit speelt vooral bij de onderwerpen landbouw, klimaat en energie.

Goede doelen bepalen volgens Poels in grote mate de politieke agenda en zijn soms zelfs beleidsbepalend. Maar goede doelen worden veelvuldig ook weer door diezelfde overheid financieel gesteund. Poels constateert dat op deze manier macht gekocht wordt: "Dit is een wrange constructie."

In zijn zoektocht naar de achtergrond probeert Poels er achter te komen hoe transparant goede doelen zijn en wat hun rol, plan en richting is. En nog belangrijker: wie die richting bepaalt. Poels sprak met onderzoekers, journalisten, boeren en burgers op straat. Zijn conclusie: goede doelen moeten transparanter worden en de verwevenheid met politiek en media moet verminderen. "Een democratie moet vanuit het volk komen en niet met geld worden gekocht door de overheid en goede doelen."

De huidige ontwikkeling die Poels constateert, noemt hij zorgelijk, zeker voor de landbouw: "Nederlandse boeren behoren tot de beste in de wereld. Boeren zijn hard nodig in deze wereld, die moeten we koesteren in plaats van wegkopen."

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer