Deel+handelaren+meldt+nog+niet+in+Kalfvolgsysteem
Nieuws

Deel handelaren meldt nog niet in Kalfvolgsysteem

Een deel van de kalverhandelaren meldt de kalveren nog niet in het Kalfvolgsysteem (KVS). 88 procent komt direct via handelaren in het KVS. 12 procent moet door de kalververzamelcentra in het systeem gezet worden.

De 12 procent die bij aankomst niet in het systeem staat, wordt aangevoerd door zowel erkende als niet-erkende handelaren. Deze handelaren willen zich vooralsnog niet conformeren aan de nieuwe werkwijze en bevinden zich voornamelijk in het noorden van het land.

In totaal hebben 650 kalverhandelaren en 33 erkende kalververzamelcentra zich aangemeld bij KVS. Er heerst een sterke regionale factor bij de niet-willenden: op vijf verzamelcentra ligt het aantal niet aangemelde kalveren boven de 20 procent. Bij alle andere verzamelcentra ligt dat percentage veel lager.

Van alle verplaatste kalveren in week 45 stond 99,7 procent in KVS. Vee&Logistiek Nederland onderneemt actie naar de handelaren die niet willen melden. Ongeveer twintig handelaren zijn ondertussen uit de lijst van erkende handelaar verwijderd. Ook zal er handhavend worden opgetreden naar verzamelcentra die niet-geregistreerde dieren in ontvangst nemen.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer