Brabantse+Statenleden+op+werkbezoek+in+Vinkel
Nieuws

Brabantse Statenleden op werkbezoek in Vinkel

Op uitnodiging van VVK en ZLTO hebben tien landbouwwoordvoerders van de politieke partijen in Noord-Brabant een werkbezoek gebracht aan het kalverbedrijf van Joris van der Doelen in Vinkel.

Op de agenda stond het strenge beleid in Noord-Brabant ten aanzien van ammoniak. Op 1 januari 2020 moeten Brabantse kalverhouders een vergunbare aanvraag hebben ingediend waarbij bestaande stallen ouder dan 20 jaar minimaal 50 procent ammoniak reduceren.

Om dit te verwezenlijken is alleen de toepassing van een luchtwasser mogelijk. Dit kost kalverhouders een investering van 250 tot 450 euro per kalverplaats, plus de extra jaarlijkse kosten voor energie en onderhoud van de luchtwasser. Voor veel Brabantse kalverhouders komt de kostprijs dermate hoog te liggen, dat het de vraag is of integraties deze extra kosten vergoeden.

Tijdens het bezoek kregen de landbouwwoordvoerders inzicht in de specifieke situatie waarin de Brabantse kalverhouders zich bevinden. Voor velen was de uiteenzetting een aanzienlijke verduidelijking van de problematiek.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer