Alle+kalvereigenaren+betalen+mee+aan+onderzoek
Nieuws

Alle kalvereigenaren betalen mee aan onderzoek

Op 13 april vorig jaar is het onderzoeks- en innovatieprogramma van brancheorganisatie SBK door de overheid verbindend verklaard. Dit betekent dat eigenaren van vleeskalveren verplicht zijn mee te betalen aan het onderzoeksprogramma.

Voor 2019 heeft SBK 260.000 euro toegekend aan onderzoek naar dierziektemanagement. In dit onderzoek worden de ziekmakende factoren bij vleeskalveren in beeld gebracht. Met de uitkomsten kunnen er naar verwachting gerichter preventieve maatregelen ontwikkeld worden en kunnen ziekten in de toekomst effectiever behandeld worden.

Vanaf 1 juli 2019 bedraagt de bijdrage 20 eurocent per kalf (blank en rosé). Voor kalveren die als starter worden opgezet, geldt een tarief van 6 eurocent per opgezet kalf, voor kalveren die als afmestkalf worden opgezet geldt een tarief van 14 eurocent per opgezet kalf.

Om de facturen te versturen is iedereen verplicht zich te registreren. SBK zal komende weken iedere kalvereigenaar daarover schriftelijk informeren. Om aan de registratie te voldoen is het noodzakelijk dat eigenaren van kalveren een registratieformulier invullen en ondertekenen. Dit formulier met bijbehorende brief kan gedownload worden van de website van SBK. Het formulier kan gestuurd worden naar: SBK, Nevelgaarde 20D, 3436 ZZ Nieuwegein. Digitaal invullen en mailen naar info@kalversector.nl is ook mogelijk.

Het doel van SBK is dat de kalversector zich met het onderzoeksprogramma blijft ontwikkelen en innoveren op het gebied van diergezondheid, dierenwelzijn, voedselveiligheid en keteninnovatie. De resultaten van het programma komen voor alle kalvereigenaren beschikbaar.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer